dinsdag 5 juni 2012


HET IS FEEST IN DE NATUUR.
DE WANDELING VAN EGGERBERG NAAR BALTSCHIEDERDAL

Dit niemandsland geldt alleen vrede
Het gezang van vogels onverlet
vlinders in gracieus ballet
Alles brengt hier respect mede
RHONEDAL BIJ VISP

STEENANJER

TWEEKLEURIGE PARELMOERVLINDER

Spin..??

GELE MORGENSTER

RAPUNZEL

??


ZWARTKOPVUURKEVER.

De zwartkopvuurkever (Pyrochroa coccinea) is een insect uit de familie vuurkevers of Pyrochroidae. Een andere veel gebruikte benaming is zaagsprietkever of soms vuurkever, maar deze laatste naam staat voor de hele familie.De zwartkopvuurkever leeft in liefst bossige omgevingen. Dat is geen toeval want de larven leven twee tot drie jaar in rottend hout van diverse boomsoorten. In tegenstelling tot veel andere in dode en vermolmde bomen levende larven lusten ze echter geen hout, maar juist de hout-etende larven van andere insecten zoals boktorren en andere dieren als wormen. Het zijn dus echte jagers en hebben stevige kaken en zes kleine pootjes


GOUDENTOR

PLAKKER
rups van een nachtvlinder.


PYAMAWANTS.
Wantsen zijn geen insecten met een hoge “aaibaarheidsfactor” als bv. vlinders. Als een van hun voornaamste kenmerken wordt vaak vermeld dat ze stinken ! Niet echt een eigenschap die van aard is om veel spontane sympathie op te wekken. Ze zijn bovendien bij het ruime publiek heel slecht gekend en worden vaak als een soort vreemde kevers beschouwd. Onbekend is echter onbemind.



HOORNAARZWEEFVLIEG.
Deze zweefvlieg wordt groter dan de meeste soorten en kan 2,5 centimeter bereiken. Het is zoals alle zweefvliegen een onschuldig diertje dat leeft van nectar en stuifmeel.


??

BALTSCHIEDERDAL


1 opmerking: