donderdag 8 februari 2018

DE AUTO IN ONTVANGST GENOMEN

We vertrekken rond de klok van 11.00 uur en rijden de route naar Tree house lodge.
Om door San Jose te komen is een crime, wat een verkeer en je staat meer stil dan je rijd en dan ook nog op de goede strook te zitten, een kunst op zich. Op het laatst hadden we het door gewoon weg de grote vrachtwagens met zee containers volgen en je komt dan in de grootste havenstad van Costa Rica Limon. Buiten san Jose kom je door een bergketen, slinger, slinger, hoog, laag en passeren is er niet bij. Bergafwaarts max. 80 km en bergopwaarts  20 km of stilstaan. Tegen de top aan waar ze de enigste tunnel hebben gemaakt komen we in het regenwoud, dus regen. Voor Limon, slaan wij af richting Sixosola grensplaats met Panama. Het gaat bergafwaarts op een 60km weg richting de kust en dan nog 100 km. Om 17.00 uur arriveren we op plaats van bestemming.
Het is wel een heel eind en dan kun je weten dat de jaren tellen. Om 19.00 uur bij een restaurant aan de overzijde van de weg gegeten en tot slapen gaan buiten gezeten. De brulapen laten zich horen en de doodskopaapjes (20) springen door de bomen. De kleine aapjes hebben er een spot van gemaakt om een ieder die onder zijn of haar tak loopt even te bekogelen met uitwerpselen. 
Morgen een rustdag... supermarkt en strand... relaxen.






















1 opmerking:

  1. Beelden komen bekend voor, vooral die door het altijd regenachtige regenwoud en de auto's/vrachtauto's welke gekanteld liggen langs de wegen.

    BeantwoordenVerwijderen